Kara Listeye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Herkes, hayatının belirli dönemlerinde banka kredilerine başvurmuştur. Araba almak, ev almak, tatile çıkma, okul taksiti ödemek, beyaz eşya almak gibi pek çok ihtiyaç için bankaların çeşitli kampanyaları mevcuttur. Başkasından borç istemek yerine bankalardan kredi almak ya da kredi kartı talep etmek daha kolaydır. Kredi ve kredi kartı, doğru kullanıldığında büyük avantaj sağlar. Ancak bunların doğru kullanılmaması, barçalarının zamanında ödenmemesi ve gelire göre borcun daha fazla olması, bankalarla olan ilişkilerinizin kötüleşmesine neden olur. Bu ilişkilerin göstergesi kredi notudur. Kredi notunuz ne kadar iyiyse bankalara olan ödemeleriniz o kadar iyi demektir. Kredi notunuz ne kadar kötüyse, bankalara olan ödeme performansınız o kadar kötüdür. Bankalara olan borçların zamanında ödenmemesi alacakların avukatlara iletilmesine neden olur. Bu durum, kara listeye girmenizi sağlar. Kara listede olan kişilerin kredi çekmesi çok zordur. Ancak kara listeye kredi veren bankalar da mevcuttur.

Kara listeye kredi veren bankalar hangileridir?

Kara listeye kredi veren bankalar aracılığıyla kredi çekebilmek için öncelikle bazı koşuları yerine getirmeniz gerekir. Sizlere tüm detayları açıklamadan önce kara listenin ne olduğunu ve bu listeden nasıl çıkabileceğinizi açıklayalım;

Kara liste nedir?

Kara liste, bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının yasal takip süresi olan 90 gün içinde ödenmemesi ve bu borçların avukata iletilmesidir. Avukatlara iletilen bu borçlar kara listeye alınır. Avukatların elindeki dosyaların halen ödenememesi icra takibine alınmanıza ve borçların icra yoluyla tahsil edilmesine neden olur. Buna göre bir kişin kara listeye girebilmesi için bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını 90 gün içinde ödememiş olması gerekir. Kara listeye giren kişilerin bankalardan kredi çekmesi oldukça zordur.

Kara listeden nasıl çıkılır?

Kara listeden çıkmak neredeyse imkansızıdır. Kredi notunu yükseltmek çok kolayken kara listeden çıkmanın oldukça zor olduğunu belirtmek isteriz. Çünkü kara listeye girmek de zordur. Size verilen 90 günlük süre içinde borçlarınızın bir kısmını kapatmanız ya da bu süre zarfında bankalardan yapılandırma talep etmeniz, kara listeye girmenize engel olacaktır. Kara listeye bir kez girdiyseniz yeniden bankalardan kredi çekmek için 5 yıl beklemeniz gerekir. 5 yılın sonunda siciliniz güncellenecektir. Ancak 5 yıllık süre için sicil affı çıkarsa, yine bankalara ipotek vererek kredi çekme imkânınız olacaktır.

Sicil affı, devlet tarafından çıkarılmaktadır ve bankaların kredi sicili bozuk olanlara kredi verebilmesi için serbest bırakılması anlamına gelir. Sicil affının çıkarıldığı durumlarda bankalar, ipotek karşılığında kredi verebilmektedir. Bankalara başvuru yapabilmek için de bazı koşuları sağlamış olmanız gerekir.

Kredi sicili bozuk olanların kredi çekebilmek için yapması gerekenler nelerdir?

Kredi siciliniz bozuksa yani kara listeye girdiyseniz bankalardan kredi çekmek için aşağıdaki koşulları yerine getirmeniz gerekir.

  • Öncelikle bu durumda bankalardan kredi alabilmeniz için düzenli bir gelirinizin olması gerekir. Gelir belgesi olmayan kişilere bankalar normal şartlarda zor kredi verirken kara listedekilere hiç vermeyebilir.
  • Krediye başvuru yapmadan önce son 6 aylık sigorta priminizin yatırılmış olması gerekir.
  • Adınıza kayıtlı bir kira gelirinizin olması ya da şirket ortağı olarak gelirinizin olması, kredi almanızı kolaylaştıracaktır.
  • Bankalara olan borçlarınızı mümkün olduğu kadar kapatmış olmanız gerekir.

Kara listeye kredi veren bankalar ise Finansbank, ING Bank, Aktif Bank, Yapı Kredi, Halk Bankası, TEB ve Akbank olarak listelenebilir. Bu bankalara gelir belgesi, kefil ve ipotek sunduğunuzda, kredi almanız kolaylaşacaktır. Ancak kredi çekmek için yalnızca bir başvuru hakkınız vardır ve bu hakkınızı iyi değerlendirmeniz gerekir. Çekeceğiniz kredinin miktarını gelir durumunuza göre çok iyi ayarlamanız ve bu doğrultuda başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir.

Kara listeye kredi veren bankalar ve kredi özellikleri nelerdir?

Kara listeye girdiyseniz, banklardan kredi almanız oldukça zordur. Ancak yukarıda açıkladığımız şartları sağlayarak, 5 yılın bitmesini beklemeden kredi alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta tek bir kredi başvurusu yapabileceğiniz ve bu başvuru hakkınızı çok iyi değerlendirmeniz gerektiğidir. Kara listeye kredi veren bankalar ve kredi özelliklerinden aşağıdaki şekilde bahsetmek mümkündür;

Finansbank kara listeye kredi;

Finansbank, kredi notu 900’lerde olan kişilere kredi sağlayan bir bankadır. Kara listeye alındıysanız ve yukarıdaki koşulları sağladıysanız, kredi notunuz bu seviyelerde olacağı için bu bankadan rahatlıkla kredi alabilirsiniz. Bu bankadan alabileceğiniz kredi tutarı 100 bin liradır. Normal şartlarda kredinizin faiz oranı %1,49’dan başlar ancak kredi notunuz düşük olduğu için kredinin faiz oranı banka tarafından belirlenir. Bu bankadan 60 ay vadeye kadar kredi alabilirsiniz.

İş bankası kara listeye kredi;

İş Bakasından da yukarıdaki şartları sağladığınızda 100 bin liraya kadar kredi alabilirsiniz. Banka, ek teminat olarak kefil ve ipotek isteyebilir. Kredinizin faiz oranı yine banka tarafından belirlenecektir. Kredinizi 60 ay vadeye kadar alabilirsiniz.

Aktif Bank kara listeye kredi;

Aktif Bank aracılığı ile kara listede olsanız bile kredi alma imkânınız bulunmaktadır. Bunun nedeni, Aktif bankın online bankacılık hizmeti vermesi ve ihtiyacı olan herkese finansman sağlamak istemesidir. Kara listede olan kişilerin bu bankadan kredi alabilmesi için aylık gelirlerinin olması, kara listeye konu olan borcun kapanmış olması, başka bankalara çok fazla borcun bulunmaması ve sigorta primlerinin ödeniyor olması gerekir.

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler bu bankadan 2.000 liradan 40.000 liraya kadar kredi alabilirler. Üstelik kredinizi almak için banka şubelerine gitmenize gerek kalmaz. Aktif Bankın internet sitesine girerek hemen başvurularınızı yapabilirsiniz. Başvurularınız için telefon bankacılığını da kullanabilirsiniz.

Bu bankadan alacağınız kredilerin faiz oranları diğerlerine göre yüksek olacaktır. 2.000 liraya kadar olan krediler için faiz oranı %1,34 olurken diğer tutarlar ve vadeler için %1,89 olarak belirlenmiştir. Bu kredilerden dosya masrafı ve hayat sigortası ücretleri alınır. Kredinizi 60 aya varan vadeler ile alabilirsiniz.

Kara listede olan kişilerin bu bankadan kredi çekerken yaşayacakları en büyük ayrıcalık ise kredilerine oturdukları yerden başvur yapabilmeleri ve evrak vermemeleridir. Banka, gerekli gördüğü durumlarda kefil ya da ipotek isteyebilir. Onaylana kredinizi yine oturduğunuz yerden alırsınız ve imzalamanız gereken evraklar ayağınıza kadar teslim edilir.

Enpara kara listeye kredi;

Enpara.com, Finansbank tarafından sunulan ve büyük ilgi ile karşılanan şubesiz bankacılıktır. Bu banka şubesiz hizmet sunduğu için kredi faiz oranları oldukça düşüktür. Ayrıca krediler ve kredi kartı masrafsızdır. Enpara, kredi verirken kredi notuna ya da kara listede olup olmadığınıza önem vermez. Bu banka yalnızca aldığınız krediyi zamanında geri ödemenizi ister. Kara listede olsanız bile bu bankadan kredi alabilmeniz için diğer bankalara olan son altı aylık ödemelerinizi düzenli şekilde yapmış olmanız gerekir. Aynı zamanda aylık sabit ve düzenli gelir elde etmeniz ve son üç aylık sigorta priminizin ödenmiş olması da yeterlidir.

Enpara.con aracılığı ile kredi almak için başvurularınızı web sitesindeki başvuru formundan yapabilirsiniz. Enpara.com müşterisiyseniz de mobil bankacılılığı ve internet bankacılığını kullanarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bu sayede avantajlı faiz oranlarından da yararlanabilirsiniz.

Enpara.com aracılığı ile alacağınız krediye dosya masrafı ödemesiniz. Yalnızca hayat sigortası masrafı alınır. Ayrıca bu kredinin faiz oranları, kredi vadesine göre değişir. Kredinizi aylık eşit taksitli olarak 60 aya kadar vade ile alabilirsiniz. Bu bankadan 60.000 liraya kadar kredi alma imkânınız bulunur.

CEPTETEB kara listeye kredi;

CEPTETEB, kredi notuna önem vermediği için kara listeye girmiş olan kişilere kredi veren bankalar arasında yer alır. Bu bankadan kredi notu yuğken olan kişiler düşük faiz oranlarında kredi alabilirler. Kredi notu düşük olan kişiler de uygun faiz oranlarında kredi alabilmektedir. Örneğin; kredi notu 1850 ve üzerinde olan kişiler 24 aya kadar vadeli olarak alacakları krediler için aylık olarak %0,94 faiz öderler. Ancak kredi notunuz kötü olsa bile 36 aya kadar vadeli olarak alacağınız kredi için %1,09 faiz oranı ödeyebilirsiniz.

CEPTETEB kredilerinin en büyük avantajı dosya masrafı olmamasıdır. Çünkü CEPTETEB, şubesiz bankacılıktır ve müşterilerinden masraf almadığı gibi kredi faiz oranlarını da uygun olarak sunar. Bu krediye banka müşterisi olmasanız bile online olarak başvuru yapabilirsiniz ve krediniz onaylandığında, yine online kanallardan hemen kredinizi kullanabilirsiniz. CEPTETEB aracılığı ile 30.000 liraya kadar alacağınız kredinin vadesini 60 aya kadar belirleyebilirsiniz. Vade sayısı artıkça alacağınız kredinin faiz oranı da değişir.

CEPTETEB kredilerine kefil ya da ipotek gibi teminat sunmanıza gerek yoktur. Hatta sizden gelir belgesi gibi evraklar da istenmez. Bu bankanın tek istediği kredi borçlarınızı zamansında ödemenizdir. Bu nedenle aylık gelirinizin olması ve sigorta primlerinin ödeniyor olması, kredi almanız için yeterlidir.

ING Bank kara listeye kredi;

ING Bank, kara listeye giren kişilere de kredi sağlayan bankalardan bir diğeridir. ING Bank’tan alacağınız kredinin faiz oranları kredi notunuza göre belirlenir. Daha önce kara listeye girdiyseniz ve tüm borçlarınızı kapattıysanız, kredi notunuz 1100 seviyelerinde olacaktır. Bu durumda ING Bank aracılığı ile kredinizi %1,89 faiz oranı ile almanız mümkün olacaktır. Normal şartlarda yüksek kredi notu olan kişiler bu bankadan %0,79 faiz oranı ile kredi alabilmektedir.

ING Bank aracılığı ile 100.000 liraya kadar kredi alabilirsiniz. Başvurunuzu online olarak yaparsanız 50.000 liraya kadar kredi onaylanacaktır. Normal şartlarda kara listede olan kişilerin banka şubelerinden başvuru yapması gerekir ancak ING Bank dijital bankacılık hizmeti sunduğu için bu bankaya online olarak başvuru yapabilirsiniz.

Bu krediyi yükse faiz oranıyla alsanız bile turuncu ekstra kampanyasına katılarak faiz indirimi yani nakit iadesi almanız mümkündür. Her ay ING Bank kartınızdan 750 liralık harcama yaparsanız, aldığınız krediden faiz indirimi de alırsınız ve kredinizi daha uyguna getirmiş olursunuz. ING Bank kredilerini 60 aya varan vade seçenekleri ile alabilirsiniz. 5.000 liranın üzerinde kredi aldığınızda ise 3 ay erteme avantajından faydalanabilirsiniz.

Kara listeye kredi veren bankalar 2020;

Kara listeye alındıysanız, yukarıda saydığımız bankalara başvuru yaparak kredi alabilirsiniz. Tabi bu bankalar kefil ya da ipotek teminatı isteyerek kredi verebilirler. Kara listeye kredi veren bankalar 2020 yılında güncellenmiştir. Ayrıca sicil affının çıktığı dönemlerde de bu bankaların sayısı yükselir.

Çünkü sicil affı ile devlet bankalara, kredi notu kötü olanlara kredi verme ayrıcalığı tanımaktadır. Normal şartlarda bankaların teminat almadan kara listede olanlara kredi vermesi yasaktır. Ancak özel bankalar kendi inisiyatiflerini kullanarak kara listede olan kişilere kredi veririler. Sicil affı ile birlikte sayıları artan bu bankaların güncel 2020 listesi ise şöyledir;

ING Bank, kara listede olanlara 100.000 liraya kadar kredi sağlar. Bu krediye 36 ay vadeye kadar alabilirsiniz. Aylık %1,24’ten başlayan faiz oranları, kredi notunuza göre değişir. Bu krediyi almak için kefil ve ipotek teminatı vermeniz gerekir.
İş Bankası kara listede olanlara 50.000 liraya kadar kredi imkânı sağlar. Ancak bu bankadan da kredi almak için kefil ve ipotek teminatı vermeniz gerekir. Bu bankanın kredi faiz oranları da müşteriye göre değişiklik gösterir.
CEPTETEB, kredi alabileceğiniz bir başka bankadır. Kara listede olsanız bile bu bankadan %1,49 gibi düşük bir oranda kredi alabilirsiniz. Bu bankadan 50.000 liraya kadar ve 36 ay vadede, ipotek teminatı vererek kredi almanız mümkündür.

admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir